Ligesom et portræt ikke bare er et billede af en person, er et arkitektur billede heller ikke bare et billede af et hus. Det er meget mere end det…

Som arkitektur fotograf er det min opgave at prøve at nå lidt længere ind – vise husets eller rummets sjæl så at sige. Dette gælder uanset om der er tale om et eksteriør- eller et interiørbillede. Hvad er det der gør netop denne bygning eller dette rum interessant. Det gælder om at få motivet til at tage sig ud på den bedst mulige måde, og her spiller ting som belysning og komposition ind på afgørende måde. Da samspillet mellem lys og skygge er en vigitig faktor når det gælder arkitektur billeder, er tidspunktet på dagen, hvor billedet skal tages også værd at overveje.

Men det er jo ikke kun billeder af bygningen der er vigtig. Det er også vigtigt at have fokus på de små interessante detaljer alle bygninger indeholder. Det kan være alt muligt som eksempelvis dørhåndtag, armaturer, vinduespartier, belysning – ja alt det der er med til at give bygningen sin sjæl.

Som arkitekturfotograf er alle disse elementer noget jeg, sammen med kunden, nøje overvejer inden selve optagelsen. På den måde sikrer jeg mig, at resultatet lever op til dine forventninger som kunde – hvad enten der er tale om et billede af jeres nye firma domicil eller det er et arkitekt firma der skal bruge billederne til præsentationsmateriale om det nye byggeri.

Skriv et svar

Close Menu